Suomen kieltenopettajien liitto SUKOL ry on kieltenopettajien oma pedagoginen järjestö ja yhteistyöverkosto. Teemme työtä kieltenopettajien ja kieltenopetuksen aseman parantamiseksi. Liitto on perustettu vuonna 1957.


rss Ajankohtaista

Vuoden kieliteko 2015 av-kääntäjälle

Vuoden kieliteko -palkinnolla muistutetaan siitä, että av-kääntäjät tekevät tärkeää työtä. Laadukkaat käännökset edistävät kielten oppimista.

Venäjän kielen ja kulttuurin opiskelua tukeva juhlarahasto on avautunut

Cultura-säätiö julistaa juhlarahaston apurahat haettaviksi. Apurahat myönnetään venäjän kielestä ja kulttuurista kiinnostuneille, ja ne on tarkoitettu suomalaisten venäjän kielen ja kulttuurin opiskeluun sekä opetuksen kehittämiseen.

Uutta koulutusta

Mindfulness-päivä järjestetään SUKOLin jäsenille marraskuussa. Varmista paikkasi ilmoittautumalla pian. Ilmoittautumisaikaa on pidennetty: ilmoittautuminen päättyy 12.11.

Syksyllä kannattaa liittyä SUKOLiin

Elokuusta joulukuuhun voi liittyä jäseneksi puoleen hintaan. Samaan aikaan käynnissä on kollegakampanja: sinä saat lahjan, kun kollegasi liittyy jäseneksi.


rss Kannanotot ja tapaamiset

30.9.2015 Forum Criteriorum kokosi arvointiasiantuntijat Helsinkiin

Ylioppilastutkintolautakunta ja Kansallinen koulutuksen arviointikeskus järjestivät kriteeriperusteisuuden vahvistamista perus- ja toisen asteen koulutuksen arvioinnissa pohtineen kaksipäiväisen tapahtuman Helsingissä 29.–30.9.2015.

29.9.2015 Pj-tapaaminen

Kieliyhdistysten puheenjohtajat ja SUKOLin edustajat kokoontuivat keskustelemaan ajankohtaisista asioista.

25.9.2015 SUKOL osallistui Euroopan kielten päivän tapahtumaan Turussa 25.9.2015

Euroopan kielten päivän tapahtuma keräsi 160 oppilasta Turun seudulta kauppakeskus Hansaan.


Koulutuskalenteri

2. - 3.10.2015 Syyskoulutuspäivät
28.11.2015 Mindfulness-päivä

Valtakunnalliset kokeet ja muu materiaali
logo

Tuotteet-osiossa voit tilata 9. luokan valtakunnallisia kokeita ja tutustua edellisen vuoden kokeiden tuloksiin.

Muita tuotteita ovat ammatilliselle 2. asteelle ja ammattikorkeakouluun tarkoitetut lähtötasotestit, kannustamiseen ja tapahtumiin sopivat kielitarrat, Pro lingua -mitalit ja Kieliä? – Kyllä! -tuotteet.

Tutustu koko tuotevalikoimaan


rssSUKOLin blogi
Uusin blogikirjoitus
Kari Jukarainen

Sanoista tekoihin

Yksi maamme hallituksen kärkihankkeista on ”uudet oppimisympäristöt ja digitaaliset materiaalit peruskouluihin”. Hallitusohjelmassa luvataan muun muassa ottaa käyttöön digitaalisia oppimisympäristöjä ja toteuttaa opettaja- ja täydennyskoulutuksen kehittämisohjelmat. Kieltenopiskelua on tarkoitus monipuolistaa siten, että alueellisten kokeilujen avulla aloitetaan vieraan kielen opiskelu ensimmäisellä vuosiluokalla. Lisäksi mahdollistetaan alueellinen kokeilu kielivalikoiman laajentamiseksi eduskunnan hyväksymän ponnen mukaisesti. 

Lue koko kirjoitus