SUKOL
 
Льёт как из ведра.

Aika valita kieliä?

Vinkkejä ja materiaaleja kielivalintojen tueksi. Lue lisää


puhelinnumerobanneri2

Suomen kieltenopettajien liitto

Suomen kieltenopettajien liitto SUKOL ry on vuonna 1957 perustettu kieltenopettajien oma pedagoginen järjestö ja yhteistyöverkosto, joka toimii kieltenopettajien ja kieltenopetuksen aseman sekä kansainvälistymisen edistämiseksi.

Lue lisääTästä puhutaan • Tästä puhutaan • Tästä puhutaan

Sähköinen yo-koe edellyttää laitehankintoja ja täydennyskoulutusta

Kuntaliiton tekemän kartoituksen mukaan kunnat ennakoivat sähköisten ylioppilaskirjoitusten lisäävän etenkin laitehankintakustannuksia. Lähes kaikki vastanneet kunnat ilmoittivat muutoksen edellyttävän myös opettajille järjestettävää täydennyskoulutusta.

Lue lisää


Vapaaehtoisen A-kielen ja valinnaisen B-kielen opiskelu on turvattava peruskoulussa.

rss Ajankohtaista

OPS-kommentointi auki

Perusopetuksen ja lisäopetuksen opetussuunnitelman perusteiden luonnokset ovat kommentoitavina Opetushallituksen verkkosivuilla 15.4.–15.5.2014. Perusteluonnokset ovat ensimmäistä kertaa luettavissa kokonaisuudessaan. Perusopetuksen perusteisiin sisältyvät nyt myös kaikkien oppiaineiden luonnokset.

Lue lisää

Tarkista valtakunnallisen kokeen ääniteversio

A-englannin ja A-ruotsin 9. luokan valtakunnalliset kokeet tilanneiden koulujen ja opettajien kannattaa varmistaa, että heillä on käytössään oikea ääniteversio kokeesta.

Lue lisää

Ei rahoitusta sähköistämiskoulutukselle

SUKOL haki yhteistyökumppaneineen Opetushallitukselta opetustoimen henkilöstökoulutusrahoitusta sähköiseen ylioppilastutkintoon valmistautumista varten.

Lue lisää

Vetoomus koulutuksen järjestäjille

Perusopetuksen uuteen tuntijakoon siirryttäessä koulutoimeen suunnatut säästöt uhkaavat suomalaisen koulujärjestelmän kansainvälisesti arvostettua asemaa ja heikentävät oppimistuloksia. SUKOL on laatinut vetoomuksen, jota voi käyttää, kun on yhteydessä oman kuntansa päättäjiin.

Lue lisää

Verkkokauppa auki toukokuuhun asti

SUKOLin verkkokauppa sulkeutuu keväällä. Vielä ehdit ostaa tuotteita – samalla tuet SUKOLin toimintaa!

Lue lisää

Kieltenopettajien kongressi Kanadassa 2015

Kieltenopettajien kansainvälinen kattojärjestö FIPLV järjestää maailmankongressin Niagara Fallsissa, Kanadassa 26.–28.3.2015. Ehdotukset kongressiesityksiksi ja -työpajoiksi pyydetään lähettämään viimeistään 1.5.2014.

Lue lisää


Poutapilvi web design Oy