SUKOL
 
Льёт как из ведра.

Vinkkejä kielipäivän viettoon

Euroopan kielten teemapäivää vietetään 26.9. Lue lisää


joensuu koulutusbanneri

Suomen kieltenopettajien liitto

Suomen kieltenopettajien liitto SUKOL ry on vuonna 1957 perustettu kieltenopettajien oma pedagoginen järjestö ja yhteistyöverkosto, joka toimii kieltenopettajien ja kieltenopetuksen aseman sekä kansainvälistymisen edistämiseksi.

Lue lisääTästä puhutaan • Tästä puhutaan • Tästä puhutaan

IS (6.9.): Aikaistettu ruotsi pikkukoulujen murhe

Perusopetuksen uusi tuntijako aikaistaa ruotsin kielen opiskelun aloittamisen seitsemänneltä luokalta kuudennelle. Lehtijutun mukaan pikkukouluilla pelätään sekasotkua.

Lue lisää


Vapaaehtoisen A-kielen ja valinnaisen B-kielen opiskelu on turvattava peruskoulussa.

rss Ajankohtaista

Vuoden kieliteko -palkinnon historiaa

Vuoden kieliteko -palkintoa on jaettu vuodesta 2001 asti. Palkinnon arvo on 2000 euroa, ja sen lahjoittaa Otavan Kirjasäätiö.

Lue lisää

Hyviä oppimistuloksia vieraissa kielissä ja pitkässä ruotsissa

Oppimistulokset englannin, ruotsin ja saksan pitkissä oppimäärissä sekä saksan lyhyessä oppimäärässä ovat hyviä ja erinomaisia, ranskan ja venäjän lyhyissä oppimäärissä hyviä. Pitkän ranskan ja pitkän venäjän osaamistaso on hiukan alempi. Tyydyttävälle osaamistasolle jäädään vain harvoin. Osataidoista parhaat tulokset saavutetaan luetun ymmärtämisessä ja puhumistehtävissä.

Lue lisää

Syyskoulutuspäivät Joensuussa

SUKOLin perinteiset syyskoulutuspäivät järjestetään Joensuussa 3.–4.10.

Lue lisää

Uusia tuotteita

Nyt voit tilata SUKOLin toimistolta uusia Kieliä – Kyllä! -tuotteita. Syksyn uutuuksia ovat muovitaskut, kulmalukkokansiot ja pipot.

Lue lisää

Ammatillisen toisen asteen koulutuspäivä 21.11.

Ammatilliset vieraiden kielten, äidinkielen ja S2:n opettajat kokoontuvat Helsingin Malmille koulutuspäivään perjantaina 21.11. SUKOL järjestää päivän yhdessä Suomen englanninopettajien, Suomen ruotsinopettajien ja Äidinkielen opettajain liiton kanssa.

Lue lisää

Täydennyskoulutusta ruotsin opetukseen

Ruotsin opetus aikaistuu 6. luokalle. Helsingin yliopiston AinO-keskus järjestää opettajille maksutonta täydennyskoulutusta.

Lue lisää

Draamaa opetuksessa

Oletko kiinnostunut draaman käytöstä opetusmenetelmänä mutta kaipaat siihen vielä perehdytystä? Tervetuloa Teatteri Pensaan ammattilaisten toteuttamaan koulutukseen heti syyslukukaudella 2014. Kokonaisuuden rahoittaa Opetushallitus, joten se on osallistujille maksuton.

Lue lisää

Kielikasvatusfoorumi

Opetushallitus järjestää 27.–28.10.2014 Kielikasvatusfoorumin Finlandia-talolla Helsingissä.

Lue lisää


digabilogo musta

Poutapilvi web design Oy