SUKOL
 
Льёт как из ведра.

Aika valita kieliä?

Vinkkejä ja materiaaleja kielivalintojen tueksi. Lue lisää


Suomen kieltenopettajien liitto

Suomen kieltenopettajien liitto SUKOL ry on vuonna 1957 perustettu kieltenopettajien oma pedagoginen järjestö ja yhteistyöverkosto, joka toimii kieltenopettajien ja kieltenopetuksen aseman sekä kansainvälistymisen edistämiseksi.

Lue lisääTästä puhutaan • Tästä puhutaan • Tästä puhutaan

Opettaja (12.12.): Satojen opettajien työpaikat vaarassa

Rakenne- ja rahoitusuudistus merkitsee vaikeita aikoja lukioille, ammatilliselle koulutukselle ja vapaalle sivistystyölle. Huolta aiheuttaa opettajien työpaikkojen menetys ilman muutosturvaa, koulutuksen epävakaa rahoituspohja ja peruskoulun aineenopetuksen kohtalo. 

Lue lisää


Vapaaehtoisen A-kielen ja valinnaisen B-kielen opiskelu on turvattava peruskoulussa.

rss Ajankohtaista

Erityisavustus haettavissa

Opetus- ja kulttuuriministeriö julistaa haettavaksi kielikylpytoiminnan laajentamiseen tarkoitetut valtion erityisavustukset. Myönnettävillä avustuksilla laajennetaan kotimaisten kielten kielikylpytoimintaa, muiden kielten kaksikielistä opetusta sekä kielirikasteista opetusta vuosina 2015−2016.

Lue lisää

Sähköistyvät yo-kokeet

SUKOLin ja YTL:n edustajat tapasivat perjantaina 23.1. ja keskustelivat ylioppilastutkinnon sähköistyvien kielikokeiden kehittämisestä. Ilouutisena saimme kuulla, että lautakunnan kaavailema aikarajoitteinen koe ei toteudu sähköistämisen ensimmäisessä vaiheessa. SUKOL on ollut koko ajan aikarajoja vastaan, ja olemmekin keskustelleet YTL:n edustajien kanssa moneen otteeseen asiasta.

Lue lisää

Jäsenstipendejä jaossa

SUKOL jakaa stipendejä jäsentensä koulutukseen. Stipendi on tarkoitettu lähinnä ensi kesän kurssien ja matkojen rahoittamiseen – jälkikäteen stipendiä ei voi hakea.

Lue lisää

SUKOL mukana Otavan tilaisuudessa

SUKOL on mukana tapaamassa jäseniään lukion englannin ja ruotsin opettajille tarkoitetussa Otavan tilaisuudessa 28.3. Radisson Blu Royalissa Helsingin Kampissa.

Lue lisää

Valtakunnalliset 9. luokan kielten kokeet

Valtakunnalliset kokeet ovat tilattavissa.

Lue lisää

Vapaan sivistystyön päivä maaliskuussa

SUKOLin vapaan sivistystyön kieltenopettajien koulutuspäivä järjestetään Turussa 20.3.2015.

Lue lisää

Pro lingua -mitali

SUKOLin näyttävä ja arvokas mitali annetaan harrastuneisuudesta ja menestymisestä kieliopinnoissa. Mitali on tarkoitettu kaikille kouluasteille.

Lue lisää


ITK2015

digabilogo musta

Poutapilvi web design Oy