SUKOL
 
Льёт как из ведра.

Aika valita kieliä?

Vinkkejä ja materiaaleja kielivalintojen tueksi. Lue lisää


Suomen kieltenopettajien liitto

Suomen kieltenopettajien liitto SUKOL ry on vuonna 1957 perustettu kieltenopettajien oma pedagoginen järjestö ja yhteistyöverkosto, joka toimii kieltenopettajien ja kieltenopetuksen aseman sekä kansainvälistymisen edistämiseksi.

Lue lisääTästä puhutaan • Tästä puhutaan • Tästä puhutaan

Tulevaisuuden peruskoulu

Tulevaisuuden peruskoulu -hankkeen loppuraportti luovutettiin torstaina opetus- ja viestintäministeri Krista Kiurulle. Loppuraportti sisältää suosituksia, jotka tukevat sivistykseen perustuvaa yhteiskuntaa ja joiden avulla nuorten osaaminen päivitetään tulevaisuuden tarpeisiin.

Lue lisää


Vapaaehtoisen A-kielen ja valinnaisen B-kielen opiskelu on turvattava peruskoulussa.

rss Ajankohtaista

Koulutusta opettajille

Tarvitsetko tietoa oppimisesta ja oppimisen haasteista? Maksutonta koulutusta on tarjolla Ammattiopisto Luovin Limingan yksikössä.

Lue lisää

Kieli-­ ja kulttuuritaidot – välttämättömät taidot

SUKOL on julkaissut eduskuntavaalitavoitteensa.

Lue lisää

Sähköistyvät yo-kokeet

SUKOLin ja YTL:n edustajat tapasivat perjantaina 23.1. ja keskustelivat ylioppilastutkinnon sähköistyvien kielikokeiden kehittämisestä. Ilouutisena saimme kuulla, että lautakunnan kaavailema aikarajoitteinen koe ei toteudu sähköistämisen ensimmäisessä vaiheessa. SUKOL on ollut koko ajan aikarajoja vastaan, ja olemmekin keskustelleet YTL:n edustajien kanssa moneen otteeseen asiasta.

Lue lisää

Jäsenstipendejä jaossa

SUKOL jakaa stipendejä jäsentensä koulutukseen. Stipendi on tarkoitettu lähinnä ensi kesän kurssien ja matkojen rahoittamiseen – jälkikäteen stipendiä ei voi hakea.

Lue lisää

Valtakunnalliset 9. luokan kielten kokeet

Valtakunnalliset kokeet ovat tilattavissa.

Lue lisää

Pro lingua -mitali

SUKOLin näyttävä ja arvokas mitali annetaan harrastuneisuudesta ja menestymisestä kieliopinnoissa. Mitali on tarkoitettu kaikille kouluasteille.

Lue lisää

Ammatillisten perustutkintojen perusteet ja muut määräykset uudistettu

Ammatillista perus- ja aikuiskoulutusta koskevat säädösmuutokset annettiin lokakuussa 2014. Opetushallitus on uudistanut kaikkien 52 ammatillisen perustutkinnon perusteet ja muut toimivaltaansa kuuluvat määräykset säädösmuutosten perusteella sekä antanut ne loka- ja marraskuun 2014 aikana. Uudistukset tulevat voimaan 1.8.2015.

Lue lisää


ITK2015

digabilogo musta

Poutapilvi web design Oy