SUKOL
 
Льёт как из ведра.

Aika valita kieliä?

Vinkkejä ja materiaaleja kielivalintojen tueksi. Lue lisää


Suomen kieltenopettajien liitto

Suomen kieltenopettajien liitto SUKOL ry on vuonna 1957 perustettu kieltenopettajien oma pedagoginen järjestö ja yhteistyöverkosto, joka toimii kieltenopettajien ja kieltenopetuksen aseman sekä kansainvälistymisen edistämiseksi.

Lue lisääTästä puhutaan • Tästä puhutaan • Tästä puhutaan

Opettaja (23.10.): Kielipuoli Suomi sulkee ovia ja ikkunoita 

”Kielitaidon köyhtymistä ja vahvaa polarisoitumista on jo pitkään tuettu päättäjien linjauksilla. On korkea aika tehdä ratkaiseva korjausliike”, kirjoittaa Marja Puustinen Opettaja-lehden pääkirjoituksessa.

Lue lisää


Vapaaehtoisen A-kielen ja valinnaisen B-kielen opiskelu on turvattava peruskoulussa.

rss Ajankohtaista

Ammatillisten perustutkintojen perusteet ja muut määräykset uudistettu

Ammatillista perus- ja aikuiskoulutusta koskevat säädösmuutokset annettiin lokakuussa 2014. Opetushallitus on uudistanut kaikkien 52 ammatillisen perustutkinnon perusteet ja muut toimivaltaansa kuuluvat määräykset säädösmuutosten perusteella sekä antanut ne loka- ja marraskuun 2014 aikana. Uudistukset tulevat voimaan 1.8.2015.

Lue lisää

SUKOLin kannanotto lukion tuntijakoon

”Lukion tuntijako ei pelasta suomalaisten kielitaitoa”, todetaan SUKOLin kannanotossa.

Lue lisää

European Label ja Vuoden kieltenopettaja

Opetushallitus on palkinnut vuosittain myönnettävällä European Label -laatuleimalla Valkeakoski-opiston osallisuutta edistävän hankkeen Improve Your English with PEOPLE – opiskele englantia henkilökohtaisen oppimisympäristön avulla. Palkinnonjakotilaisuudessa Lahden Sibeliustalolla 13.11. palkittiin myös Vuoden kieltenopettaja Taina Salonen.

Lue lisää

Erikoistarjous SUKOLin jäsenille

SUKOLin jäsenet saavat alennuksen Holiday Club -lomista. Erikoistarjouksena lomat ovat 1.12. asti varattavissa 25 prosentin alennuksella normaalin -15 prosentin sijaan.

Lue lisää

Ilmainen materiaalipankki verkossa

E-LOCAL – Electronically Learning Other Cultures and Languages – on kokoelma kuuden eurooppalaisen kielen alkeiskursseja verkossa. Kurssit ovat vapaasti opiskelijoiden ja kieltenopettajien hyödynnettävissä. E-LOCAL-materiaaleja hallinnoi Lapin yliopiston kielikeskus.

Lue lisää

Uusia tuotteita

Nyt voit tilata SUKOLin toimistolta uusia Kieliä – Kyllä! -tuotteita. Syksyn uutuuksia ovat muovitaskut, kulmalukkokansiot ja pipot.

Lue lisää

Nasima Razmyar Opettajan olohuoneessa

Suomen suurin opetusalan tapahtuma Educa järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 23.–24.1.2015.

Lue lisää


digabilogo musta

Educa15 340x143

Poutapilvi web design Oy