Suomen kieltenopettajien liitto SUKOL ry on kieltenopettajien oma pedagoginen järjestö ja yhteistyöverkosto. Teemme työtä kieltenopettajien ja kieltenopetuksen aseman parantamiseksi. Liitto on perustettu vuonna 1957.


rss Ajankohtaista

Euroopan kielten päivä

Syyskuussa vietetään vuotuista Euroopan kielten päivää, jolloin juhlitaan maanosamme kielellistä monimuotoisuutta.

Kieliyhdistysten materiaalipaketit tilattavissa

Kieliyhdistysten laatimat materiaalipaketit sisältävät monipuolisia koe- ja harjoitustehtäviä eri tasoille. Materiaaleja myydään yhdistysten jäsenille.

Ehdota vuoden kieltenopettajaa!

Onko kollegasi innostunut ja innostava kieltenopettaja, joka on kehittänyt oppilaitoksesi kieltenopetusta merkittävällä tavalla? Nyt voit ehdottaa häntä vuoden kieltenopettajaksi 2015.

Peruutuspaikkoja koulutusristeilylle

SUKOLin syyskoulutuspäiviä vietetään Turusta lähtevällä risteilyllä 7.–8.10.2016. Ilmoittautuminen on päättynyt, mutta peruutuspaikkoja kannattaa kysellä toimistosta.


rss Kannanotot ja tapaamiset

23.8.2016 Opettajakoulutusfoorumin esittelytilaisuus Hämeenlinnassa

Puheenjohtaja Jukarainen osallistui Opettajakoulutusfoorumin esittelytilaisuuteen Hämeenlinnassa 23.8.2016.

19.8.2016 Puheenjohtaja Jukarainen osallistui Pohjoiskalottikonferenssiin 19.–21.8.2016

Tämän vuoden konferenssiteemana oli Ei se kannatte – Inte är det så dåligt – Vi står han av – projekti, jossa paneuduttiin Pohjois-Norjan, Pohjois-Ruotsin ja Pohjois-Suomen omaan perinnekulttuuriin, alueen kieliin sekä siihen, miten kieltä ja kulttuuria hyödynnetään elinkeinoelämässä.

12.8.2016 Ruotsin kielen opettajakoulutuksen arviointihanke etenee

Koulutussihteeri Olli Eloranta osallistui 12.8.2016 pidettyyn KARVIn ruotsin kielen opettajakoulutuksen arviointihankkeen kokoukseen.


Koulutuskalenteri

7. - 8.10.2016 Syyskoulutuspäivät Viking Gracella

Valtakunnalliset kokeet ja muu materiaali
logo

Tuotteet-osiossa voit tilata 9. luokan valtakunnallisia kokeita ja tutustua edellisen vuoden kokeiden tuloksiin.

Muita tuotteita ovat ammatilliselle 2. asteelle ja ammattikorkeakouluun tarkoitetut lähtötasotestit, kannustamiseen ja tapahtumiin sopivat kielitarrat, Pro lingua -mitalit ja Kieliä? – Kyllä! -tuotteet.

Tutustu koko tuotevalikoimaan


rssSUKOLin blogi
Uusin blogikirjoitus
Kari Jukarainen

Uuteen lukuvuoteen uusin opsein

Uusi lukuvuosi on pyörähtänyt käyntiin, ja uudet opetussuunnitelmat on otettu käyttöön ensimmäisten opiskelijoiden kanssa. Uusien näkemysten ja linjausten toteuttaminen on vaatinut ja vaatii edelleen opettajien täydennyskoulutusta, jonka tulee keskittyä opetettavaan aineeseen, opetusmenetelmiin ja uuden oppimiskäsityksen sisäistämiseen. Monesti suoraan opetettavaan aineeseen kohdistuva koulutus on se, joka jää esimerkiksi digitalisaation varjoon. Kuvaava esimerkki tästä on kieltenopettajien täydennyskoulutus, jota järjestetään kesäisin kohdekielisissä maissa ja jonka opettaja edelleen kustantaa aivan liian usein itse. 


Lue koko kirjoitus