Suomen kieltenopettajien liitto SUKOL ry on kieltenopettajien oma pedagoginen järjestö ja yhteistyöverkosto. Teemme työtä kieltenopettajien ja kieltenopetuksen aseman parantamiseksi. Liitto on perustettu vuonna 1957.


rss Ajankohtaista

Jäsenet voivat hakea SUKOLin koulutusstipendiä

Stipendien hakuaika on 1.2.–31.3.2016.

Monikielisyys konferenssin aiheena

Helsigin yliopiston germaaninen filologia järjestää 21.–23.4.2016 konferenssin, jonka otsikko on Mehrsprachigkeit und Deutsch in Finnland. Luentokielenä on saksa. Työpajat voivat olla monikielisiä. Luentoihin ja työpajoihin osallistuminen on kieltenopettajille ilmaista.

Valtakunnalliset 9. luokan kielten kokeet

Valtakunnalliset 9. luokan kokeet 2016 ovat tilattavissa.

Jäsenviikko helmikuussa

SUKOLin jäsenviikolla arvotaan palkintoja vuoden 2016 jäsenmaksunsa maksaneiden kesken.


rss Kannanotot ja tapaamiset

9.12.2015 Pj-tapaaminen

Kieliyhdistysten puheenjohtajat ja SUKOLin edustajat kokoontuivat vuoden viimeiseen kokoukseen.

10.11.2015 DigiTala-työryhmä kokoontui 10.11.2015

Yo-kokeen puhumisosiota valmisteleva DigiTala-hanke on pitänyt toisen kokouksensa. DigiTala-hanke käynnistyi tarpeesta ajanmukaistaa ylioppilastutkinnon kielikokeet vastaamaan nykyaikaista viestinnällistä kielitaitokäsitettä ja lukion opetussuunnitelmaa. Hankkeen ohjausryhmässä on mukana SUKOLin puheenjohtaja Kari Jukarainen.

7.11.2015 Aineopettajaliiton syysseminaari ja -kokous pidettiin 7.11.2015 Helsingissä

Seminaarin aiheina olivat opetussuunnitelmauudistus, opetuksen ja ylioppilaskirjoitusten sähköistyminen ja opetukseen kohdistuvat leikkaukset. Seminaarissa pohdittiin myös koulumaailman muutosten vaikutusta niin aineenopettajuuteen kuin aineenopettajiin. Seminaarin jälkeen oli sääntömääräinen syyskokous.


Valtakunnalliset kokeet ja muu materiaali
logo

Tuotteet-osiossa voit tilata 9. luokan valtakunnallisia kokeita ja tutustua edellisen vuoden kokeiden tuloksiin.

Muita tuotteita ovat ammatilliselle 2. asteelle ja ammattikorkeakouluun tarkoitetut lähtötasotestit, kannustamiseen ja tapahtumiin sopivat kielitarrat, Pro lingua -mitalit ja Kieliä? – Kyllä! -tuotteet.

Tutustu koko tuotevalikoimaan


rssSUKOLin blogi
Uusin blogikirjoitus
Sari Saarinen

SUKOLilaiset lähtivät ulos luokkahuoneesta Mikkelin koulutuspäivillä!

Lähes 110 kieltenopettajaa kokoontui 5.–6.2. Mikkeliin SUKOLin talvipäiville. Perjantaina ohjelman järjestelyistä vastasi Mikkelin seudun kieltenopettajat ry. Osallistujat pääsivät harjoittelemaan flamencoa viehättävässä kahvila Nandassa paikallisen tanssikoulu La Carmencitan johdolla. Ilta päättyi tapas-tyyliseen iltapalaan. Lämpimät kiitokset paikallisyhdistykselle järjestelyistä!

Lue koko kirjoitus