Suomen kieltenopettajien liitto SUKOL ry on kieltenopettajien oma pedagoginen järjestö ja yhteistyöverkosto. Teemme työtä kieltenopettajien ja kieltenopetuksen aseman parantamiseksi. Liitto on perustettu vuonna 1957.


rss Ajankohtaista

Ehdota vuoden 2015 kielitekoa

Syksyllä palkitaan Vuoden kieliteko 2015. SUKOL pyytää ehdottamaan henkilöä, ryhmää, järjestöä tai muuta tahoa, joka on jollakin merkittävällä tavalla edistänyt kieltenopetusta Suomessa tai lisännyt kieltenopetuksen yhteiskunnallista arvostusta.

Kielen oppimisen tulevaisuus

Koneen Säätiö ja Suomen Akatemia järjestävät kielen oppimiseen ja opettamiseen liittyvän tapahtuman Helsingissä 27.8.

Toimiston aukioloajat

SUKOLin toimistolla on poikkeuksellisia aukioloaikoja kesällä.

Pro lingua -mitali

SUKOLin näyttävä ja arvokas mitali annetaan harrastuneisuudesta ja menestymisestä kieliopinnoissa. Mitali on tarkoitettu kaikille kouluasteille.


rss Kannanotot ja tapaamiset

6.5.2015 Lausunto lukion opetussuunnitelman perusteista

Suomen kieltenopettajien liitto SUKOL ry:n lausunto lukion opetussuunnitelman perusteiden päivittämiseksi Opetushallituksessa laaditusta luonnoksesta

5.5.2015 Ranskan kielen opetus Suomessa

Puheenjohtaja Jukarainen ja varapuheenjohtaja Karppanen osallistuivat 5.5.2015 Ranskan Suomen suurlähettiläs Serge Mosturan koolle kutsumaan tilaisuuteen, jonka aiheena oli ranskan kielen opetus Suomessa.

24.4.2015 Suomen Saksanopettajat ry 60 vuotta

Saksanopettajat juhlistivat 60-vuotispäiväänsä Saksan suurlähetystön tiloissa Helsingissä.


Valtakunnalliset kokeet ja muu materiaali
logo

Tuotteet-osiossa voit tilata 9. luokan valtakunnallisia kokeita ja tutustua edellisen vuoden kokeiden tuloksiin.

Muita tuotteita ovat ammatilliselle 2. asteelle ja ammattikorkeakouluun tarkoitetut lähtötasotestit, kannustamiseen ja tapahtumiin sopivat kielitarrat, Pro lingua -mitalit ja Kieliä? – Kyllä! -tuotteet.

Tutustu koko tuotevalikoimaan


rssSUKOLin blogi
Uusin blogikirjoitus
Sari Saarinen

DigiTala-hankkeen tavoitteena ajanmukaistaa yo-kokeita

Yo-kokeen puhumisosiota valmisteleva DigiTala-hanke on pitänyt ensimmäisen kokouksensa. DigiTala-hanke käynnistyi tarpeesta ajanmukaistaa ylioppilastutkinnon kielikokeet vastaamaan nykyaikaista viestinnällistä kielitaitokäsitettä ja lukion opetussuunnitelmaa.

Lue koko kirjoitus