9. luokan valtakunnallinen koe

logoSukol-Palvelu on tuottanut jo kolmenkymmenen vuoden ajan valtakunnallisia kokeita englannin, ruotsin, saksan ja ranskan kieliin (joinain vuosina myös espanjaan, finskaan ja venäjään). Kokeet testaavat erilaisin harjoituksin muun muassa kuullunymmärtämistä, sanastoa, rakenteita, kulttuurintuntemusta ja kirjoitelman laatimista. Kokeisiin liittyy myös ylimääräinen, vapaaehtoinen suullisen kielitaidon osio, jonka opettaja voi pitää itselleen parhaiten sopivana ajankohtana. SUKOLin kokeet noudattavat opetussuunnitelmien perusteita, ja niissä otetaan huomioon peruskoulun päättövaiheen kriteerisuositukset.

9. luokan valtakunnalliset kielten kokeet uudistettiin vuonna 2013. Kokeet lyhennettiin 60-minuuttisiksi. Ne testaavat aikaisempaan tapaan kielitaidon eri osa-alueita ja antavat monipuolisen kuvan oppilaan osaamisesta.

Vuonna 2017 kokeet suositellaan pidettäviksi seuraavina päivinä:
  • A- ja B-ruotsi to 6.4.2017 
  • A-saksa ja A-ranska ti 11.4.2017 
  • A-englanti ke 19.4.2017 
  • B-saksa ja B-ranska ti 25.4.2017
Kokeet voidaan järjestää aikaisintaan mainittuina päivinä. Ne tulevat tilattaviksi tammikuussa.

Tarjoamme kokeiden käyttäjille myös tietoa valtakunnallisista jakaumista. Näin opettaja voi arvioida oppilaidensa menestystä kansallisesti. Koulun tiedot ovat luottamuksellisia – emme listaa kouluja menestyksen mukaan.

Vuoden 2017 valtakunnalliset 9. luokan kielten kokeet tulevat tilattaviksi verkkokaupastamme vuodenvaihteessa 2016–2017.

Aiempien vuosien kokeita on myynnissä SUKOLin toimistossa. Lisätietoja Tiina Eräheimo Caballerolta: tiina.eraheimo@sukol.fi, p. 0404873608.