SUKOL
 

9. luokan valtakunnallinen koe 

Sukol-Palvelu on tuottanut jo parin vuosikymmenen ajan valtakunnallisia kokeita logoenglannin, ruotsin, saksan ja ranskan (joinain vuosina myös espanjan, finskan ja venäjän) kieliin. Kokeet testaavat erilaisin harjoituksin muun muassa kuullunymmärtämistä, sanastoa, rakenteita, kulttuurintuntemusta ja kirjoitelman laatimista. Kokeisiin liittyy myös ylimääräinen, vapaaehtoinen suullisen kielitaidon osio, jonka opettaja voi pitää itselleen parhaiten sopivana ajankohtana. SUKOLin kokeet noudattavat opetussuunnitelmien perusteita, ja niissä otetaan huomioon peruskoulun päättövaiheen kriteerisuositukset.


9. luokan valtakunnalliset kielten kokeet uudistettiin vuonna 2013. Kokeet lyhennettiin 60-minuuttisiksi. Ne testaavat aikaisempaan tapaan kielitaidon eri osa-alueita ja antavat monipuolisen kuvan oppilaan osaamisesta.


Vuonna 2015 kokeet suositellaan pidettäviksi seuraavina päivinä:

  • A- ja B-ruotsi to 9.4.2015
  • A-englanti ti 14.4.2015
  • A-saksa ja A-ranska pe 17.4.2015
  • B-saksa ja B-ranska ti 21.4.2015
Kokeet voidaan järjestää aikaisintaan mainittuina päivinä.

Tarjoamme kokeiden käyttäjille myös tietoa valtakunnallisista jakaumista. Näin opettaja voi arvioida oppilaidensa menestystä kansallisesti. Koulun tiedot ovat luottamuksellisia – emme listaa kouluja menestyksen mukaan.

 

9. luokan valtakunnallisia kokeita voit tilata verkkokaupastamme


Aiempien vuosien kokeita on myynnissä SUKOLin toimistossa. Lisätietoja Tiina Eräheimo Caballerolta: tiina.eraheimo@sukol.fi, p. 0404873608.


Ostoskorissa ei ole tuotteita.


Poutapilvi web design Oy