Tietosuojaseloste

Sisällysluettelo
1. Rekisterinpitäjä ja yhteyshenkilö
2. Rekisterin nimi ja rekisteröidyt 
3. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus
4. Käsiteltävät henkilötiedot
5. Säännönmukaiset tietolähteet
6. Henkilötietojen suojaaminen ja tietoturva
7. Henkilötietojen luovutukset ja siirrot
8. Henkilötietojen säilytysaika
9. Jäsentietojen profilointi
10. Rekisteröidyn oikeudet
11. Oikeus valittaa valvontaviranomaiselle
12. Yhteydenotot
13. Muutokset tietosuojaselosteeseen
1. Rekisterinpitäjä ja yhteyshenkilö
Suomen kieltenopettajien liitto SUKOL ry
Ratamestarinkatu 11, 00520 Helsinki
Yhteyshenkilö: toiminnanjohtaja Sari Saarinen 
sari.saarinen@sukol.fi
040 487 3615
2. Rekisterin nimi ja rekisteröidyt 
Jäsenrekisteri 
Rekisterissä käsitellään SUKOL ry:n jäsenyhdistysten nykyisten ja entisten jäsenten tietoja. Lisäksi rekisterissä käsitellään SUKOL ry:n ja Sukol-Palvelu Oy:n yhteistyökumppaneiden ja asiakkaiden yhteyshenkilöiden yhteystietoja.  
3. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus

Rekisterin avulla pidetään yllä rekisteröityjen jäsenten tietoja jäsenyyden aikana. Tietoja päivitetään jäsenen tekemien muutosten pohjalta. Osoitetietoja voidaan käyttää kieltenopetukseen liittyvään tiedon välitykseen, mikäli jäsen ei ole kieltänyt asiaa jäseneksi liittyessään tai myöhemmin. Rekisterissä dokumentoidaan myös päättyneet jäsenyydet, mikäli jäsen ei pyydä niitä erikseen poistamaan. 

Henkilötietojen käsittelyn perusteena on Yhdistyksen lainsäädännöllinen velvoite ylläpitää jäsenrekisteriä. 

4. Käsiteltävät henkilötiedot

Rekisterissä käsitellään yhdistysten jäsenten henkilö-, yhteys- ja koulutustietoja sekä muita jäsenyyteen liittyviä tietoja. Tiedot ovat: 

Rekisteröidyn etu- ja sukunimi
Rekisteröidyn syntymäaika 
Rekisteröidyn osoite, postinumero ja -toimipaikka
Rekisteröidyn sähköpostiosoite
Rekisteröidyn puhelinnumero
Rekisteröidyn jäsennumero
Rekisteröidyn tutkinto
Rekisteröidyn opetuskielet
Rekisteröidyn koulumuoto ja -asteet
Rekisteröidyn jäsenyhdistykset
Tieto siitä, mistä rekisteröity sai tietoa jäseneksi liittymisestä
Rekisteröidyn suostumus siihen, että osoitetietoja saa käyttää kieltenopetukseen liittyvän tiedon välittämiseen. 
5. Säännönmukaiset tietolähteet

Jäsenrekisteriin kirjattavat tiedot saadaan jäsenyyttä hakevalta henkilöltä hänen täyttäessään jäsenhakemuslomakkeen. Jäsenyyteen liittyvät muutostiedot saadaan jäseneltä. 

6. Henkilötietojen suojaaminen ja tietoturva

Sähköisesti käsiteltävät henkilötiedot on suojattu ja tallennettu Jaicom Oy:n ylläpitämään jäsenrekisterijärjestelmään, johon on pääsy vain henkilöillä, jotka tarvitsevat tietoja jäsenyyden hoitamiseksi. Määritellyillä henkilöillä on henkilökohtaiset käyttäjätunnukset ja salasanat. 

Henkilötiedot on suojattu ulkopuoliselta käytöltä. Jäsenellä on henkilökohtainen käyttäjätunnus ja salasana, jolla hän voi tarkistaa tietonsa ja lähettää muutosilmoituksen jäsentiedoistaan.  

Liitto ylläpitää tapahtumiin liittyvää osallistuja- ja kouluttajarekisteriä. Tiedot säilytetään luottamuksellisina. Rekisteri on koulutussihteerin tietokoneella. Liitto maksaa työryhmiin osallistuville jäsenille palkkiota. Palkkioista ylläpidetään rekisteriä, joka on toiminnanjohtajan tietokoneella. 

7. Henkilötietojen luovutukset ja siirrot

Henkilöiden osoitetietoja voidaan luovuttaa kieltenopetukseen liittyvän tiedon välittämiseen, mikäli rekisteröity on antanut siihen luvan. Henkilötietoja voidaan siirtää palveluntarjoajalle jäsenrekisterijärjestelmän ylläpitämiseksi. Jäsenrekisteri-järjestelmää ylläpitävä palveluntarjoaja voi siirtää henkilötietoja lainsäädännön ja tämän tietosuojaselosteen mukaisesti. 

Rekisteriin tallennettuja tietoja ei luovuteta EU-alueen tai ETA:n ulkopuolelle. 
8. Henkilötietojen säilytysaika

Henkilötiedot säilytetään rekisterissä niin kauan kuin rekisteröity on liiton jäsen. Jäsenyyden päättymisen jälkeen henkilötietoja säilytetään enintään kymmenen vuoden ajan. Henkilötietoja voidaan säilyttää myös pidempään, jos lainsäädäntö sitä edellyttää. Palkka- ja palkkiotiedot säilytetään lain määräämän ajan. Tapahtumien osallistujatiedot säilytetään enintään viisi vuotta.

9. Jäsentietojen profilointi

Liitto voi tehdä jäsentietojen perusteella poimintoja/ajoja, joiden avulla saadaan kohdennettua jäsenpostituksia ja markkinointiviestejä. 

10. Rekisteröidyn oikeudet

Rekisteröidyllä on oikeus kieltää osoitetietojensa käyttö kieltenopetukseen liittyvään tiedon välitykseen. 

Rekisteröidyllä on oikeus: 

  • saada tietoa henkilötietojensa käsittelystä.
  • tarkistaa itseään koskevat henkilötiedot.
  • vaatia virheellisen tiedon oikaisua ja tietojen täydentämistä.

Rekisteröidyn tulee esittää edellä mainitun oikeuden toteuttamista koskeva pyyntö kirjallisena rekisterin yhteyshenkilölle.

11. Oikeus valittaa valvontaviranomaiselle

Rekisteröidyllä on oikeus tehdä valitus asianomaiselle valvontaviranomaiselle, mikäli katsoo, että hänen henkilötietojaan ei ole käsitelty tietosuojalainsäädännön mukaisesti. 

12. Yhteydenotot

Rekisteröidyn tietojen käyttämistä koskevat pyynnöt ja kysymykset tulee tehdä sähköpostitse rekisteriselosteessa ilmoitetulle yhteyshenkilölle.

13. Muutokset tietosuojaselosteeseen
Tietosuojaselostetta voidaan päivittää lainsäädännön muuttuessa. Tämä seloste on laadittu 7.5.2018.

Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.
Sulje

Evästekäytännöt

Tätä sivustoa käyttämällä hyväksyt, että voimme asettaa evästeitä tietokoneellesi tai mobiililaitteeseesi.

1. Mitä evästeet ovat?

Evästeet ovat pieniä datatiedostoja, jotka siirtyvät tietokoneellesi, kun otat yhteyden johonkin verkkosivustoon. Evästeet tallentuvat selaimen käyttämien tiedostojen yhteyteen.

Lisätietoa evästeistä saat sivulta www.aboutcookies.org.

2. Miksi evästeitä käytetään?

Evästeet tunnistavat tietokoneesi, kun tulet sivustolle uudelleen. Ne muistavat myös sivustolla aikaisemmin tekemäsi valinnat ja parantavat siten sivuston käyttökokemusta. Evästeiden avulla pystyy esimerkiksi tunnistamaan käyttäjän laitteet sekä mukauttamaan mahdollisia mainoksia sivuilla sekä mahdollisissa muissa palveluissa.

3. Mitä evästeitä käytetään?

Jotkin evästeet ovat sivustomme teknisen toiminnan ja käytön vuoksi välttämättömiä. Nämä evästeet eivät kerää käyttäjästä tietoa, jota voitaisiin hyödyntää markkinoinnissa tai muistamaan käyttäjän valitsemia sivustoja.

Suorituskykyä mittaavat evästeemme keräävät tietoa siitä, miten käyttäjät käyttävät verkkosivujamme (esim. eniten käytetyt sivut, mahdolliset virheviestit). Nämä evästeet eivät kerää käyttäjistä tunnistettavia tietoja, vaan ne ovat anonyymejä ja niitä käytetään ainoastaan parantamaan nettisivujen toimivuutta.

Sivuilla olevat kolmansien osapuolten liitännäispalvelut (esim. mainokset, YouTube-videot, Google-tilastointi tai Facebook-liitännäiset) saattavat tallentaa käyttäjän tunnistamiseen käytettävää tietoa, mihin emme valitettavasti voi vaikuttaa. Jos haluat estää niitä seuraamasta liikkumistasi verkossa, voit kytkeä ns. kolmannen osapuolen evästeet pois käytöstä selaimesi asetuksista. Ohjeet löydät selaimesi ohjesivuilta.

Sivuillamme saattaa olla myös painikkeita, jotka helpottavat sisällön jakamista eri verkkoviestintäympäristöihin ja sosiaaliseen mediaan. Jos käytät näitä painikkeita, valitsemaltasi palvelulta voidaan asettaa eväste päätelaitteellesi. Nämä evästeet eivät ole hallinnassamme. Lisätietoja kolmannen osapuolen evästeiden käytöstä saat kyseisen osapuolen verkkosivulta.

4. Evästeiden hallinta ja estäminen

Jos et halua vastaanottaa evästeitä, voit muuttaa Internet-selaimesi asetuksia niin, että saat ilmoituksen aina kun evästeitä ollaan lähettämässä tietokoneellesi. Vaihtoehtoisesti voit estää evästeiden käytön kokonaan. Evästeiden käyttöä voi rajoittaa tai sen voi estää Internet-selaimen kautta (katso tarkemmat tiedot selaimen ohjeista).

Jos estät evästeiden tallennuksen tai poistat ne käytöstä, jotkin verkkosivujemme toiminnoista eivät välttämättä toimi oikein.

Sulje